Ταξίδι στο διάστημα

Τις προηγούμενες εβδομάδες ασχοληθήκαμε με το διάστημα.

Μπήκαμε στα διαστημόπλοια μας και γνωρίσαμε γαλαξίες, πλανήτες και αστέρια!

Συναντήσαμε τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, οι οποίοι τώρα πια είναι 8 και όχι 9, μιας και ο Πλούτωνας πλέον είναι "πλανήτης- νάνος"... Κρίμα!

Έτσι τους φτιάξαμε από πλαστελίνη και τους βάλαμε σε τροχιά γύρω από τον ήλιο,

τους ταξινομήσαμε από το μεγαλύτερο στον μικρότερο και από το μικρότερο στο μεγαλύτερο, μάθαμε τα ονόματά τους και αντιστοιχίσαμε με τα καρτελάκια τους.

Στη συνέχεια φτιάξαμε ατομική κατασκευή με ολόκληρο το ηλιακό σύστημα, για να το κρεμάσουμε από το ταβάνι του δωματίου μας.

Γνωρίσαμε το ζωγράφο Joan Miro, μέσα από τους πίνακες του, μαγευτήκαμε από τη ζωντάνια των χρωμάτων και των σχημάτων του και φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι: "Ο Μιρό ζωγραφίζει σα μωρό!!!"

Επεξεργαστήκαμε τον πίνακα του "Ο χρυσός του Γαλάζιου", που μας θύμισε έντονα το διάστημα με τον ήλιο και τους πλανήτες και με την τεχνική του επιχρωματισμού με βρεγμένο γκοφρέ, φτιάξαμε τους δικούς μας πίνακες, έργα τέχνης.

Μιλήσαμε για τους αστροναύτες, περπατήσαμε σαν αστροναύτες, χορέψαμε με δική μας χορογραφία και μάθαμε το τραγούδι "Ο αστροναύτης", είδαμε σε βίντεο τον πρώτο άνθρωπο που πάτησε στη σελήνη, Νηλ Άρμστρονγκ, το 1969 και μάθαμε τη φράση που είπε, ενώ κάναμε ταύτιση λέξεων.

Φτιάξαμε επιτραπέζιο παιχνίδι, για να ταξιδεύουμε στην τάξη από τη γη στη σελήνη, παρέα με φίλους!

Και φυσικά αναφερθήκαμε στη μυθολογία, συγκεκριμένα στη Θεογονία και μάθαμε ποιοι ήταν αυτοί που έδωσαν τα ονόματά τους στους πλανήτες:

  • ο Ουρανός και η Γη,
  • ένα από τα παιδιά τους ο τιτάνας Κρόνος,
  • ο Δίας και ο Ποσειδώνας, παιδιά του Κρόνου
  • και οι υπόλοιποι ολύμπιοι θεοί, Άρης, Αφροδίτη, Ερμής,

ενώ ζωγραφίσαμε αυτόν που συμπαθήσαμε περισσότερο από την ιστορία.  

Το ταξίδι μας στο διάστημα ολοκληρώνεται με την επίσκεψη του Πλανητάριου στο σχολείο μας.

Ανυπομονούμε!!!